black and red typewriter

Schrijven is vurrukkulluk

Op het Getuigschrift
staan de woorden:
scripta manent, verba volant.
Het geschrevene blijft,
woorden vervliegen.

Woorden die dreigden te vervliegen, ving ik in een verhaal. Het was de eindopdracht van de module Romans & korte verhalen van de Schrijversacademie. Ook deze module was, na de Basis en Poëzie, een vurrukkulluke ervaring. Wederom heb ik me in een snoepwinkel gewaand. Elke woord, elke zin, elke wending in het verhaal is een keuze. Wat een hemelse speelruimte.
Ik schreef en schrapte, killde aantrekkelijke darlings, groef in mijn ziel en spuugde het, omgeven van klodders fantasie, weer uit. Dit proces, dit pure maken, dit is waar mijn innerlijke noodzaak ligt.

Het betreffende verhaal publiceer ik niet, maar het bestaat. De woorden zijn gevangen in een ordinair Worddocument. Daar laat ik ze een tijdje gisten, tot ik ze weer liefdevol kan oppakken om ze in te metselen in het verhaal waar ze om vragen.

Omdat ik de opleiding Creatief Schrijven Compleet doe, mag ik gewoon nog twee modules doen. Ik weet nog niet welke, maar het gegeven is heerlijk!

Wordt vervolgd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *